Fotograf Katowice , Śląsk

Profesionalna fotografia

Skontaktuj się z nami:
+48 663 919 278

Inwestycja kuchenna – piece konwekcyjno parowe

Inwestycja kuchenna – piece konwekcyjno parowe

Czy warto zainwestować w piec konwekcyjny?

Aranżując wyposażenie kuchni gastronomicznej z pewnością staniemy przed kłopotem, jaki piec sprawdzi się najlepiej. Właściwie od jego ergonomiczności w dużej mierze zależy wygoda a także zdolność produkcyjna trybu pracy.

Znaczące jest, aby w czasie zakupu nie inspirować się jedynie przystępną ceną. Lepiej zainwestować jednokrotnie, a dobrze. Jeżeli nie posiadamy budżetu na oryginalny piec należytej postaci, to musimy rozważyć kupno używanego.

Funkcjonalność pieca gastronomicznego

Sprzęt gastronomiczny powinnien być po pierwsze prawidłowo dostosowany do stylu naszej działalności. Ogół zależy od tego, jakie dania zdołamy przyrządzać naszym klientom. Znaczące jest to, żeby piec zapewniał złożoną obróbkę.
Dobrą opcją jest piec konwekcyjny, jaki uchodzi za jeden z najbardziej wytrzymałych modeli. Tego typu umeblowanie z pewnością spełni wymagania nawet bardzo wymagających osób. Ich zaspokojeniem są piece konwekcyjno parowe, które tworzą perfekcyjne wyjście dla małej a także dużej gastronomii. Po pierwsze jest to kategoria pieca, który pozwala m.in. na pieczenie, blanszowanie, grillowanie, smażenie, bądź odgrzewanie. Jest to zestawienie przeróżnych urządzeń, dzięki czemu możemy używać go do rozmaitych działań. Nie potrzebujemy inwestować np. w kolejny ruszt, przez co zminimalizujemy koszty. W dodatku zaoszczędzimy powierzchnię w kuchni.

Ekonomiczne użytkowanie pieca gastronomicznego

Nabycie pieca nie jest wyłącznym wydatkiem. Ważne jest to, żeby był to sprzęt ekonomiczny w użytkowaniu. Piece konwekcyjno parowe eksploatują prawie dwa razy mniej energii, niż piece standardowe. Wynika to z faktu, że typ ten błyskawicznie uzyskuje potrzebną temperaturę, a czas przetworzenia znacząco się zmniejsza.
Trzeba także wiedzieć, że piec konwekcyjno parowy eksploatuje również o sporo mniejszą część wody, niż kotły. Atutem jest również to, iż przygotowując posiłki oszczędzamy czas. Zdołamy równocześnie piec parę różnych potraw, ponieważ zapachy nie przenikają między sobą. Wkład pracy także będzie o wiele niższy.

Leave a comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *