Fotograf Katowice , Śląsk

Profesionalna fotografia

Skontaktuj się z nami:
+48 663 919 278

Moja pierwsza kanadyjska wiza

Moja pierwsza kanadyjska wiza

Nabycie wizy do Kanady wcale nie jest problemem takimskomplikowanym, jakby to mogło wyglądać na pierwszy rzut oka. Poniższy artykuł to odpowiednia propozycja dla wszystkich osób, które w najbliższym terminie pragną podróżować do Kanady, ale nie posiadają zielonego doświadczenia jak zdobyć wizę.

Co musimy wziąć pod uwagę?? – Kanada wiza
W pierwszej kolejności trzeba wspomnieć o tym, że wiza do Kanady> jest konieczna nie tylko w przypadku przylotu do tego ślicznego kraju, jak w trakcie wycieczki przejazdem. Polacy, którzypragną odwiedzić Kanadę tylko w celach krajoznawczych nie muszą posiadać standardowej wizy. W Obecnie wymagany jestwyłącznie poświadczenie eTA (electronic Travel Authorization), który można otrzymać online, bez potrzeby opuszczania zdomu.

eTa do Kanady przez internet

Uzyskanie poświadczenia eTA pochłania dosłownie parę minut i co najistotniejsze wszystko możesz spełnić za pośrednictwem sieci internetowej. Elektroniczna wiza Kanada jest zatem olbrzymią ekonomizacją czasu, pieniędzy a także sporych nerwów. Żeby otrzymać wymagane zaświadczenie należy wypisać szczegółowy wniosek, który, wolno znaleźć na www etacanadaonline.com/pl/. Podanie można wyszukać także na stronie ambasady Kanady, jednak niestety dostępny jest tam tylko w języku angielskim oraz francuskim. Po zrealizowaniu wniosku trzeba udzielić odpowiedzi na kilka łatwych pytań (np. czy byliśmy aresztowani, czy posiadaliśmy relacje z ludźmi cierpiącymi na gruźlicę itp.). Do otrzymania zaświadczenia eTA konieczny jest paszport a także adres e-mail, na który dostaniemy pismo eTA.

Ile zapłacę za eTA?

eTA do Kanady to koszt mniej więcej 31 zł (7 dolarów kanadyjskich). Należności wolno oczywiście w użyteczny sposóbzrobić online z wykorzystaniem karty kredytowej. Pamiętać należy także o tym, że za sprawą eTA zdołamy w Kanadzie zatrzymywać się maksymalnie do 6 miesięcy. Należałoby również o tym, że dokument obowiązujący będzie przez 5 lat od momentu wyrobienia. Podróż odbywa się tylkona podstawie paszportu, w następstwie czego nie ma potrzeby printowania pozyskanego e-mailem dokumentu.

Elektroniczna wiza do Kanady

Elektroniczną wizę można zapisać internetowo tylko jeden raz,poszczególnej osobie. W praktyce oznacza to, że 5-cio osobowa rodzina wybierając się do Kanady musi wypisać formularz pięć razy. Jak zaznaczono u góry wiza jest aktualna zaledwie przez okres 5 lat, jednak jeśli Twój paszport przedtem straci ważność, tomechanicznie wiza również przestanie obowiązywać. Czas wyrabiania elektronicznej wizy trwa standardowo od 1 do 3 dni. W trakcie wyrabiania dokumentu eTA nasz paszport musi być ważny co najmniej 180 dni po dacie ukończenia podróży.

Leave a comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *