Przygotowywanie jedzenia w kamperze wymaga rozwiązań łączących oszczędność miejsca z funkcjonalnością. Dobrane w odpowiedni sposób akcesoria kuchenne sprawiają, że przygotowywanie posiłków podczas podróży staje się prawdziwą przyjemnością mimo ograniczonej przestrzeni.
Wielofunkcyjne urządzenia to podstawa wyposażenia mobilnej kuchni, kompaktowe ręczne miksery z wymiennymi końcówkami pozwolą na blendowanie, ubijanie czy siekanie, zastępując kilka oddzielnych przyrządów. Kuchenki indukcyjne z jednym lub dwoma palnikami stanowią doskonałe uzupełnienie typowej gazowej kuchenki, zwłaszcza w czasie postojów z możliwością przyłączenia do prądu. Zajmują niewiele miejsca, a po użyciu schować je można do szafki.
Garnki i patelnie mające odczepiane rączki to jeden z najważniejszych elementów wyposażenia kampera, używać je można na kuchence, w piekarniku czy nawet postawić na grillu, a po odczepieniu uchwytów zajmą naprawdę niewiele miejsca we wnętrzu szafek. Dla powiększenia powierzchni roboczej warto zainwestować w składane deski do krojenia z możliwością odprowadzania płynów, które zawiesić można na brzegu zlewozmywaka, zyskując jeszcze trochę miejsca.
Praktyczne są również nakładki na zlew, jakie dadzą trochę dodatkowej przestrzeni roboczej, gdy nie używa się zlewu. Przydatne są również składane miarki i pojemniki z podziałką, które po złożeniu stają się prawie płaskie czy silikonowe formy do pieczenia. Podczas kompletowania takiego wyposażenia warto pamiętać też o kupnie innych akcesoriów, takich jak na przykład EFOY Kartridż.
+Tekst Sponsorowany+