Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.

Jak wybrać dobrą odżywkę białkową dla siebie

Jeśli ktoś zamierza zacząć intensywne treningi siłowe, to pamiętać musi o paru ważnych rzeczach. Po pierwsze konieczne będzie regularne uczęszczanie na siłownię, ale także odpowiedni odpoczynek i regeneracja po zakończeniu treningu. No i oczywiście trzeba pamiętać o dobrym odżywianiu, które także pełni bardzo ważną rolę. Podczas budowania mięśniowej masy kluczowe dostarczenie będzie organizmowi odpowiedniej ilości białka. Jest zalecane, aby było to przynajmniej 1,5 grama na każdy kilogram masy ciała, a to jak się okazuje wcale nie jest tak mało. Zapewnienie takiej liczby białka w codziennym jedzeniu będzie wymagało pewnego wysiłku, z takich też powodów wiele osób zaczyna się decydować na różnego rodzaju białkowe odżywki.

Mają one najczęściej formę proszku, który trzeba rozpuścić w mleku albo wodzie, i później wypić. Dzięki temu są one bardzo łatwe do przygotowania, można to zrobić wręcz będąc na siłowni. Trzeba oczywiście pamiętać o tym, że takie odżywki nie powinny zastąpić zbilansowanej, zdrowej diety, a jedynie ją uzupełniać. Podczas wyboru odpowiedniej odżywki dla siebie trzeba zwrócić uwagę na parę istotnych kwestii. Przede wszystkim tego typu zakupy robić należy jedynie w sprawdzonych, dobrych sklepach, co do jakich będzie pewność jeżeli chodzi o jakość produktów. Odżywki białkowe występują w paru rodzajach, które się różnią ceną, właściwościami i składem.

Najtańszym rozwiązaniem, które u większości ćwiczących bardzo dobrze się sprawdza, są koncentraty. W zależności od wersji ilość białka będzie w nich wynosiła między 70 a 90 procent, a oprócz tego posiadają jakieś węglowodany. Znacznie lepiej przyswajalne, ale też mające w swoim składzie dużo więcej aminokwasów są izolaty, jednak w ich przypadku liczyć się trzeba z trochę wyższą ceną. W ostatnich czasach na naszym rynku pojawiać się zaczęły hydroizolaty, dzięki wykorzystaniu w nich procesu hydrolizy jeszcze lepiej się one wchłaniają. Dla osób które unikają produktów pochodzenia zwierzęcego sporo także jest białek opierających się na grochu, soi lub ryżu.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Dodaj komentarz