Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.

Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym: dobry gatunkowo miód ze spadzi jodłowej

Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym to rodzinna pasieka, oferująca dobry
gatunkowo miód ze spadzi jodłowej. W pobliżu pasieki
znajduje się więcej niż trzydzieści
hektarów lasów jodłowych, które stanowią
istotne źródło w wyprodukowaniu
miodu spadziowego. Jest to miód unikalny, gdyż
pojawia się nawet raz na parę lat, a
daty jego pojawiania się nie da się
przewidzieć. Właściciel pasieki
zaznacza, że zalety miodu z
niewielkiej pasieki są nie do podważenia.
Pasieka produkująca miód ze spadzi ma
dziesięć pni. Z uwagi na to, że nie jest
to produkcja masowa, można oczekiwać pozyskania produktów
wysokiej wartości użytkowej.

Ze względu na to miłośnicy
miodu, doceniający także jego
atuty korzystne dla zdrowia
rzeczywiście będą usatysfakcjonowani z
tego, co jest dla nich proponowane. Miód
spadziowy iglasty nabywać można
internetowo, czyli
zaopatrzyć mogą się w niego konsumenci z całego kraju. Miód sprzedawany jest w
słojach o dowolnej
pojemności, a jego właściwości są
wyjątkowo szczegółowo
opisane.

Wobec tego, każdy kto jest zainteresowany takim
produktem, może wybrać stricte
taki, który spełni jego wszystkie
wymagania. Miód spadziowy iglasty wytworzony
jest przez pszczoły ze słodszej wydzieliny igliwia oraz
gałęzi drzew, takich jak: sosna, świerk,
jodła, czy modrzew. W spadzi iglastej znajduje się dużo cennych dla
kondycji zdrowotnej składników.
Ciemniejszy kolor, jaki ma miód spadziowy
jest charakterystyczny dla takiego
gatunku. W jego smaku będzie dominować
łagodniejsza nuta i nie jest tak
przesłodzony, jak inne odmiany miodu.

Znajduje się w nim z kolei
parokrotnie więcej
bioelementów,
pozytywnych dla zdrowia
niż w miodach pobieranych z kwiatów. To
dobre źródło: żelaza, miedzi, cynku, fosforu, manganu
a także magnezu. Znajduje się również
w nim większą ilość białek oraz aminokwasów aniżeli w
miodach pozyskiwanych z kwiatów a także witaminy z
grupy A, B, C oraz K. Miód ze spadzi liściastej
w krótszym czasie odbudowuje
również kondycję po przebytej
chorobie, wzmacniając odporność, jak i systematyzując funkcjonowanie
układu pokarmowego oraz układu krążenia.

+Artykuł Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Dodaj komentarz